top of page

Mètode Ioga Iyengar

Els Ioga Sutres, exposats pel savi Patañjali entre els segle V i II a..C. és el text en el qual, en 196 aforismes, sistematitza la ciència del ioga per primera vegada. La pràctica i ensenyament de Yogacharya B.K.S. Iyengar estan basades en aquests aforismes, en els quals s'exposa el camí a seguir pel practicant per assolir el cim del ioga. Es tracta d'una via basada en 8 estadis: sobre els fonaments d'uns principis ètics universals i una disciplina individual, es practiquen les postures de ioga, la regulació de la respiració i la bolcada dels sentits cap a l'interior, la qual cosa condueix la ment cap a la concentració, la meditació i un nivell superior de consciència. 

La característica principal de l'ensenyament de B.K.S Iyengar és la intensitat amb qual la ment ha d'implicar-se en la pràctica de postures  (asana), regulació de la respiració (pranayama) i interiorització dels sentits (pratyahara), com a mitjà de transformació de la consciència. El seu mètode és sistemàtic i progressiu, i també exigent. Per a diferenciar-ho d'altres estils de ioga, els propis alumnes de B.K.S. Iyengar començàren a dir-li "Ioga Iyengar".

 

Quins són els trets diferencials del "Ioga Iyengar"?

- Pot ser practicat per tothom.

- L'ènfasi d'aquest mètode recau en la intensitat amb la qual la ment s'implica en la pràctica de postures (asana), regulació de la respiració (pranayama ) i interiorització dels sentits ( pratyahara), com a mitjà de transformació de la consciència.

- L'ús de suports dissenyats per B.K.S Iyengar com a aparells de fusta, cordes i cinturons, ajuden al practicant a aconseguir més beneficis i perfecció a les postures, i possibiliten que persones amb dificultats puguin realitzar-les.

- L'aspecte de la seqüenciació, que permet al practicant conèixer l'ordre i el temps de permanència correctes en asana i pranayama.

                                                ( Text extret de la web de l'AEYI )

Iyengar
Natarajasana

Natarajasana

Kapotasana

Kapotasana

Utthita Trikonasana

Utthita Trikonasana

Paripurna Navasana

Paripurna Navasana

Urdhva Kukkutasana

Urdhva Kukkutasana

Parsva Kukkutasana

Parsva Kukkutasana

Viparita Dandasana

Viparita Dandasana

Hanumanasana

Hanumanasana

Fes click sobre les imatges per visualitzar-les

Iyengar
bottom of page